Lillesands historie

Lillesands historie - Berit Eide Johnsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Berit Eide Johnsen
DIMENSJON
5,80 MB
FILNAVN
Lillesands historie.pdf
ISBN
6835561733855

BESKRIVELSE

I denne boken trekkes linjene gjennom 50 år av Lillesands historie, fra 1800 til 1850.Den innledes med en rundtur i ladestedet Lillesand og gjennom sognene Vestre Moland og Høvåg, med oversikt over innbyggerne og deres yrker. Deretter er årene 1800-1814 tema, med fokus på hvordan området klarte seg i ly av nøytralitet fram til 1807, og deretter i krig. Så settes søkelyset på sogneprest og eidsvollsmann Hans Jacob Grøgaard i mirakelåret 1814, før næringslivet generelt og skipsfarten spesielt er tema. Dette leder fram til kapitlet om fellesoppgaver og lokalt selvstyre. Boken avsluttes med kapitler om skole, en tidlig utvandring og Marcus Thranes arbeiderbevegelse.

Vi svarer deg så raskt som mulig. Lysløype i Høvåg 15. mai 2020 Formannskapets forslag til meddommere 2021-2024 11.

I tillegg ble de oppført med alder, fødested, yrke, sivilstand, familie- og bostedstilknytning. Hva kan den fortelle oss om de som bodde i det lille strandstedet Lillesand, i uthavnene og på… Lillesands-Posten, dagsavis i Lillesand, utkommer to dager i uken.

RELATERTE BØKER