Lillesands historie

Lillesands historie - Berit Eide Johnsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Berit Eide Johnsen
DIMENSJON
10,58 MB
FILNAVN
Lillesands historie.pdf
ISBN
5347042754279

BESKRIVELSE

I denne boken trekkes linjene gjennom 50 år av Lillesands historie, fra 1800 til 1850.Den innledes med en rundtur i ladestedet Lillesand og gjennom sognene Vestre Moland og Høvåg, med oversikt over innbyggerne og deres yrker. Deretter er årene 1800-1814 tema, med fokus på hvordan området klarte seg i ly av nøytralitet fram til 1807, og deretter i krig. Så settes søkelyset på sogneprest og eidsvollsmann Hans Jacob Grøgaard i mirakelåret 1814, før næringslivet generelt og skipsfarten spesielt er tema. Dette leder fram til kapitlet om fellesoppgaver og lokalt selvstyre. Boken avsluttes med kapitler om skole, en tidlig utvandring og Marcus Thranes arbeiderbevegelse.

Den innledes med en rundtur i ladestedet Lillesand og gjennom sognene Vestre Moland og Høvåg, med oversikt over innbyggerne og deres yrker. Lillesand kommune ligger i Agder fylke (før 1. januar 2020 i Aust-Agder), og grenser til Kristiansand i vest, Birkenes i nord og Grimstad i øst.

Flere av dem var bygget ved verft i Lillesand. I den maritime atmosfæren vokste det frem et behov for organisert informasjons- og erfaringsutveksling. Moen, Merete: Lillesands sparebank 150 år : 1852-2002 : med fokus på de siste 25 år.

RELATERTE BØKER