Jesus fra Nasaret

Jesus fra Nasaret - Per Bjarne Ravnå | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Bjarne Ravnå
DIMENSJON
5,33 MB
FILNAVN
Jesus fra Nasaret.pdf
ISBN
7775671582477

BESKRIVELSE

Ifølge verdens største religion er Jesus fra Nasaret både et menneske som har levd her i vår verden, og et guddommelig vesen som eksisterer til evig tid. Påstanden om at han har levd, kan undersøkes historiefaglig på samme måte som andre påstander om vanlige mennesker - men hva med påstanden om at han er guddommelig? Kan historiefaglige undersøkelser bevise eller motbevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke - og sto opp fra de døde for så å bli tatt opp til himmelen? «Ja, så absolutt!» sier noen forskere. Andre svarer like bombastisk «Nei!» I løpet av de siste tjuefem årene har forskningsfeltet «Den historiske Jesus» eksplodert i et mylder av forsøk på å komme fram til vitenskapelig baserte oppfatninger om hvem og hva Jesus egentlig var. Kildematerialet blir presset til det ytterste, og grensene mellom fag og forkynnelse blir utfordret i alle retninger. I denne boken tar historiker Per Bjarne Ravnå utgangspunkt i sentrale deler av denne forskningslitteraturen, og undersøker hvor tett på spørsmålet om Jesus guddommelighet det er mulig å komme før man går over fra faglig basert viten til religiøs tro. Boken er en levende og interessant innføring for allmenne lesere i et komplekst og ofte kontroversielt tema.

Historien om Jesus fra Nasaret er tidenes største historie. Franco Zeffirellis mesterverk om den like menneskelige som hellige Jesus - fra fødselen til den guddommelige oppstandelsen - er en storslått fortelling, direkte basert på Det nye testamentet. Det historiske Nasaret er kjent som Jesu hjemsted i barndommen.

Jesus leser profetien om ham som skal forkynne at fangene skal få frihet, at blinde skal få synet igjen, og at det skal komme en tid da man kan bli godkjent av Jehova. Jesus gir så bokrullen til tjeneren og setter seg. Jesus fra Nasaret.

RELATERTE BØKER