Historien om Ibsen og Munch

Historien om Ibsen og Munch - Torstein Velsand | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torstein Velsand
DIMENSJON
7,18 MB
FILNAVN
Historien om Ibsen og Munch.pdf
ISBN
7873375995221

BESKRIVELSE

Henrik Ibsen (1828-1906) og Edvard Munch (1863-1944) er to av de største kunstnere Norge har fostret. Nære venner ble de aldri, men Munch var en stor beundrer av Ibsen: "Når jeg leser Ibsen, leser jeg om meg selv", påsto Munch flere ganger. Og Ibsen hadde sans for den unge kunstneren som skapte en rekke motiver inspirert av hans verker. Temaene de begge arbeidet med krysset hverandre på ulike måter. Om Munch er det sagt at han er en litterær maler, og Ibsen som dramatiker en meget visuell forfatter. I denne gjennomillustrerte praktboken blir man godt kjent med to kunstnere som begge har satt dype og varige spor i verdenskunsten. Ibsen med verk som Et dukkehjem, Peer Gynt og En folkefiende, mens Munch har gitt oss ekspresjonistiske mesterverk som Skrik og Madonna.

Sendes innen 2-5 virkedager. Kjøp boken Historien om Ibsen og Munch av Torstein Velsand (ISBN 9788281693326) hos Adlibris.com.

Registrer Munchmuseet Tøyengata 53 0578 Oslo. Postadresse: Postboks 2823 Tøyen Edvard Munch etterlot seg store mengder skrift, mens Henrik Ibsen på sin side hadde sterke drømmer om å bli maler.

RELATERTE BØKER