Bente Sætrang

Bente Sætrang - Jorunn Haakestad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jorunn Haakestad
DIMENSJON
7,37 MB
FILNAVN
Bente Sætrang.pdf
ISBN
1839572245691

BESKRIVELSE

I mer en tretti år har Bente Sætrang arbeidet med å undersøke tekstilkunstens grenser og muligheter for å overskride dem. Ved å kombinere male- og trykketeknikker og å gjøre forholdet mellom dem utydelig, bryter Bente Sætrangs tekstile malerier ned tradisjonelle skillelinjer i kunsten. Og i billedteppene sine formulerer hun stadig nye spørsmål, som det om forholdet mellom det personlige og det politiske i kunsten, og om forholdet mellom våre felles kulturelle verdier og en kjønnet subjektivitet. Når teppet faller på teateret betyr det vanligvis slutten på en historie, men for Bente Sætrang er draperiene begynnelsen til selve historien. Jorunn Haakestad er kunsthistoriker med doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Hun er nå direktør på Vestlandske Kunstindustrimuseum og har foruten en rekke artikler om kunst og kunsthåndverk, gitt ut Ariadnes tråd. Tekstile utsmykninger i Norge i det 20. århundret.

Bestill Morgenbladet nå - få 50% rabatt! Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Bente Sætrang var Norges første tekstilprofessor og arbeidet da seks år ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB). Hun er aktiv i kunst- og kulturpolitisk sammenheng og har gjennom årene hatt mange viktige verv og oppdrag.

Nå åpner hun atelieret sitt for alle. HUN ER LANDETS første professor i tekstilkunst og som skapende og formidlende kunstner har hun aktivt stimulert til utvikling av den.

RELATERTE BØKER