Nynorsk som sidemål

Nynorsk som sidemål - Bjørn Karlsen, Pål Olav Røstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Karlsen, Pål Olav Røstad
DIMENSJON
9,28 MB
FILNAVN
Nynorsk som sidemål.pdf
ISBN
8461056586252

BESKRIVELSE

Nynorsk som sidemål er revidert i samsvar med ny rettskriving for nynorsk som gjelder fra 1. august 2012. Den ryddige framstillingen av formverket og de mange og varierte oppgavene er beholdt i den reviderte utgaven. Tekst- og bildeutvalget er fornyet, og boka har også fått nytt omslag og ny layout. Nynorsk som sidemål egner seg til bruk i alle tre årene i den videregående skolen. Boka passer også som oppslagsbok, og det rikholdige utvalget av oppgaver, dels med fasit, gjør den også velegnet til selvstudium.

I første del er det fokus på å sammenlikne bokmål og nynorsk. Kva er sidemål? Sidemål er det norske språket me lærer frå ungdomsskulen. Det er bokmål for dei elevane som har nynorsk som hovudmål, og nynorsk for dei elevane som har bokmål som hovudmål.

Denne gongen var det veterinær Mostue som forsøkte å ta eit […] Bokmål, som egentlig er en modernisering av dansk skriftspråk, brukes i dag som hovedmål i de fleste deler av landet, utenom på vestlandet. Der er det nynorsk som er det offisielle skriftspråket, selv om det blir brukt som sidemål i resten av landet.

RELATERTE BØKER