Kongens flukt

Kongens flukt - Lars West Johnsen, Jens Marius Sæther | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars West Johnsen, Jens Marius Sæther
DIMENSJON
6,5 MB
FILNAVN
Kongens flukt.pdf
ISBN
8718428070864

BESKRIVELSE

De to månedene fra 9. april til 7. juni 1940 var en av Norges mest dramatiske perioder noensinne. Kong Haakon VII, kronprinsen og regjeringen ble drevet ut på en blind flukt gjennom Sør-Norge, ut til kysten og videre til Tromsø. Den desperate reisen går gjennom NS-vennlige trakter i blytunge biler på dårlige vårveier. De går dagevis uten skikkelig søvn og mat, og i konstant frykt for tyske bombefly. Statsminister Nygaardsvold er en av dem som takler det dårligst. Han trygler kongen om å få gå av, men får nei. Da de når Tromsø, raser krigen i Nord-Norge, og de allierte svikter på alle fronter. Kongen og hans kronprins blir stilt overfor skjebnesvangre valg. «Kongens flukt» følger rikets viktigste menn fra time til time og dag for dag, i en fortelling verdig den mest åndeløst spennende thriller.

Kjøp Klikk og hent i butikk Betal når du henter ... Kongens flukt er en tidslinje fra 9. april til 7.

Selskapet leter forgjeves etter de nye hestene og troppene som burde stå klar. Kongens Nei kommer på kino 23. september 2016.

RELATERTE BØKER