Eksemplets makt

Eksemplets makt Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,71 MB
FILNAVN
Eksemplets makt.pdf
ISBN
5909979065298

BESKRIVELSE

Eksempler spiller en viktig rolle i alle typer fremstillinger. Gjennom eksemplet konkretiserer vi noe abstrakt, eller det partikulære forbindes med det allmenne. Det kan tjene som illustrasjon eller som forbilde. Selv de tidlige antikke filosofene var bevisst eksemplets makt. I denne boken blir eksemplets komplekse retoriske funksjon gransket.Tekstene tar særlig opp spørsmålet om hvilken innvirkning kjønn har på eksemplets status: Hva har kjønn å si for evnen til å være eksemplarisk? Slik knytter antologien an til sentrale spørsmål innen kjønnsforskning: Kan en kvinne være eksempel på noe allmennmenneskelig, eller er hun kun et eksempel for sitt kjønn? Antologien formidler ny, tverrfaglig forskning på betydningen av kjønnsforestillinger og eksempelbruk. Tekstene spenner over religiøse, sosialhistoriske, politiske, filosofiske, medisinske og populærkulturelle emner, fra antikken til i dag. Anne Eriksen, Ellen Krefting og Anne Birgitte Rønning er tilknyttet forskningsprosjektet "Eksemplets makt" ved Universitetet i Oslo.

Kjønn, representasjon og autoritet fra antikken til i dag. Anne Eriksen, Ellen Krefting og Anne Birgitte Rønning (red.) Eksempler spiller en viktig rolle i alle typer fremstillinger.

Jonas Ekeberg Postnordisk - Den nordiske kunstscenens vekst og fall 1976-2016 Torpedo Press (2019) Eksemplets makt? Det sveitsiske forbudet mot minareter aktualiserer både grensene for frihet til religionsutøvelse (ikke trosfrihet, slik enkelte later til å tro) og ikke-vestlige innvandreres (muslimers) manglende aksept og internalisering av vestlige verdier. Med andre ord: Eksemplets makt er stor, og avhenger av handling og ikke ord. Som predikanten Aage Samuelsen sa det: «Du må ikke bare rope halleluja, du må gjøre det òg!».

RELATERTE BØKER