Verden skapes hjemmefra

Verden skapes hjemmefra - Elisabeth Eide, Anne Hege Simonsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elisabeth Eide, Anne Hege Simonsen
DIMENSJON
4,40 MB
FILNAVN
Verden skapes hjemmefra.pdf
ISBN
9443520946059

BESKRIVELSE

Hvordan har pressedekningen av den ikke-vestlige verden bidratt til Norges kollektive identitet? I hvilken grad fungerer pressen som en arena for å forstå "oss" og "de andre"? Afrika, Asia, Latin-Amerika, Midtøsten og Oseania har i liten grad vært gjenstand for norske pressehistoriske studier. Verden skapes hjemmefra undersøker sju norske aviser gjennom hundre år (1902-2002) og viser hvordan kolonitid, evolusjonslære og misjonstankegang er en vedvarende viktig del av vår mentale arv. Boken demonstrerer også hvordan den unge nasjonen Norge blir framstilt gjennom møtene med verden utenfor vesten. Materialet drøftes på bakgrunn av Bourdieus feltteori, postkolonial teori, diskursanalyse og andre pressehistoriske studier. Boken er interessant for lesere i og utenfor akademia som er opptatt av medier, globalisering, transnasjonal virkelighet, minoriteter og norske selvbilder. Elisabeth Eide er seniorforsker ved Culcom-programmet, Universitetet i Oslo. Anne Hege Simonsen er førstelektor ved Journalistutdanningen, Høgskolen i Oslo. Forfatterne har lang erfaring som journalister i flere verdensdeler og har gitt ut en rekke bøker. Eide og Simonsen har sammen publisert Å se verden fra et annet sted (2004, 2005) og Mistenkelige Utlendinger (2007).

april 1965) er en norsk sosialantropolog, forsker, journalist, redaktør og forfatter.. Simonsen har jobbet som utenriksjournalist i Klassekampen, har vært redaktør i ukeavisen Ny Tid og Verdensmagasinet X og underviser som førstelektor i journalistikk ved avdeling for journalistikk, bibliotek- og informasjonsfag (HiO) ved Høgskolen i Oslo. Cultural Complexities in the Nordic Societies", planlagt utgivelse H 2010).

Pris kr 463 (spar kr 66). Se flere bøker fra Brynjulf Handgaard. Verden skapes i blod Det kan virke vanvittig å ofre mennesker til gudene, men dette er faktisk en temmlig logisk konsekvens av religiøs tenkning.

RELATERTE BØKER