Slagene på Re

Slagene på Re - Kjersti Jacobsen, Bjørn Bandlien | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjersti Jacobsen, Bjørn Bandlien
DIMENSJON
9,92 MB
FILNAVN
Slagene på Re.pdf
ISBN
8488431974641

BESKRIVELSE

Boka "Slagene på Re" tar for seg alt det spennende som har skjedd i prosjektet "Slagene på Re", fra den spede begynnelsen i 2007 til gjennombruddet i oktober 2010, da 1163- slaget ble lokalisert på Linnestad. Vi får innblikk i både forarbeidet, feltarbeidet og forskningen rundt pilspissene. De historiske kapitlene setter begge slagene på Re inn i et blodig og intrigefullt bakteppet under borgerkrigstidens Norge. Dette er en populærvitenskaplig, og rikt illustrert bok for både historieinteresserte og folk flest.

- Vi tenker oss en eller annen form for markering, slik at når du kommer kjørende utenfra får man en påminnelse om at i dette området fant faktisk ... Re har mange oldtidsfunn, de fleste fra steinalderen; likeledes finnes det mange gravhauger. Ved Søndre Linnestad gård slo Erling Skakke Sigurd jarl i 1163.

Slaget endte med at birkebeinerne ble slått av styrkene til Magnus Erlingsson. Tronpretendenten Øystein Møyla, som hadde utfordret Erlingssons kongsmakt i Norge, ble drept.

RELATERTE BØKER