Å betrakte andres lidelse

Å betrakte andres lidelse - Susan Sontag | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Susan Sontag
DIMENSJON
11,23 MB
FILNAVN
Å betrakte andres lidelse.pdf
ISBN
3443928660083

BESKRIVELSE

Å betrakte andres lidelse er et alderdomsverk, utgitt året før Susan Sontag (1933-2004) døde. Som Virginia Woolf vendte den amerikanske kritikeren seg sent i livet mot krigsfotografiet. Essayet løper som en dialog med Woolfs refleksjon over fotografier fra den spanske borgerkrigen, der Sontags essayistiske behandling av krigsfotografiets historie er aktualisert av krigen på Balkan på 1990-tallet.Dette er et moralsk skrift som med stor konsekvens betoner det historiske, konkrete, lokale og individuelle mot det abstrakte og generelle i krigsfotografiets fremstilling av lidelse. Sontag går også i rette med egne holdninger i klassikeren Om fotografi fra 1977 (Pax artes, 2004). Kaja Schjerven Mollerin har skrevet etterordet til den norske oversettelsen.

Med en bok om empati har Leslie Jamison trådt frem som en av USA s fremste nye essayister. Essay: Leslie Jamison skriver ambisiøse essays om sykdom, smerte og empati.

Essayet løper som en dialog med Woolfs refleksjon over fotografier fra den spanske borgerkrigen, der Sontags essayistiske behandling av krigsfotografiets ... Kjøp Å betrakte andres lidelse fra Norske serier Å betrakte andres lidelse er et alderdomsverk, utgitt året før Susan Sontag (1933-2004) døde. Som Virginia Woolf vendte den amerikanske kritikeren seg sent i livet mot krigsfotografiet.

RELATERTE BØKER