Om våre dannelsesinstitusjoners fremtid

Om våre dannelsesinstitusjoners fremtid - Friedrich Nietzsche | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Friedrich Nietzsche
DIMENSJON
11,35 MB
FILNAVN
Om våre dannelsesinstitusjoners fremtid.pdf
ISBN
1928126111313

BESKRIVELSE

Vinteren 1872 holder den 26 år gamle Friedrich Nietzsche fem foredrag i det "Frivillige akademiske samfunn" i Basel, om de tyske dannelsesinstitusjonenes fremtid. Men den vitenskapelige utlegningen uteblir, i stedet tilbyr Nietzsche sitt publikum en fortelling som mest minner om en roman eller et drama, hvor han advarer om tidens dannelsesnød og besverger en kommende revolusjon av dannelsesvesenet. Det som begynner som en dannelseskritikk, først av gymnaset, så av universitetet, går snart over i en bredt anlagt kultur- og ideologikritikk. Samtidens lærere, journalister, forfattere og kunstnere får unngjelde for sitt forræderi mot den "sanne" dannelsen. Bak dette dannelsesfernisset lar den unge Nietzsche staten komme til syne - det samlede Tyskland, gjenfødt til storhet i 1871 og nå i jernkanslerens klør - som har lenket dannelsen og kulturen til sine politiske stormaktsdrømmer.

og tilby det som en tjeneste til våre kunder. Når vi elsker våre barn så blindt Med kunnskap om vår nære, norske virkelighet bør vi alle støtte «de skamløse jentene» sin kamp: Jenter med minoritetsbakgrunn som har gitt krystallklar ... Fremtiden i våre hender. ...

Telefon: 915 09801 Kjøp 'Fremtiden i våre hender, om hva vi alle kan gjøre for å styre utviklingen mot en bedre verden' av Erik Dammann fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788299994934 Martin Ødegaards fremtid fortsetter å være et stort tema i spansk presse.

RELATERTE BØKER