Konkurransepolitikk

Konkurransepolitikk - Erling J. Hjelmeng, Lars Sørgard | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erling J. Hjelmeng, Lars Sørgard
DIMENSJON
5,20 MB
FILNAVN
Konkurransepolitikk.pdf
ISBN
2724996158118

BESKRIVELSE

Sentralt i denne boken er samspillet mellom jus og økonomi i utformingen av konkurransepolitiske regler, og det faglige grunnlaget for inngrep i enkeltsaker. Boken gir en introduksjon til den økonomiske analysen og det juridiske rammeverket i konkurranseretten. Hovedfokuset er samspillet mellom jus og økonomi, og formålet er å øke forståelsen av de konkurransepolitiske reglene, samt forklare den konkurranserettslige analysen med sikte på anvendelse i enkeltsaker. Metoder for å avdekke markedsmakt, definere relevant marked og gjennomføre konkurranseanalyser drøftes, og metodene anvendes innenfor de tre hovedpilarene i konkurranseretten: misbruk av dominans, konkurransebegrensende samarbeid, og fusjoner og oppkjøp. Erling J. Hjelmeng er professor ved Universitetet i Oslo, og professor II ved Norges Handelshøyskole. Lars Sørgard er professor ved Norges Handelshøyskole.

Jurister og økonomer fra UiB og NHH har gått sammen i et unikt forskningssamarbeid om konkurransepolitikk. - Dette er en stor dag for juss.

Fagbokforlaget, Bergen 2014, 740 sider + registre. Konkurransepolitikk omfatter ulike politikkvirkemidler som tar sikte på å regulere, ofte fremme, konkurransen i markedene. «Konkurransepolitikk» i meierisektoren? Konkurransen på melk og meierivarer er svak.

RELATERTE BØKER