Kompani Orheim

Kompani Orheim - Tore Renberg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Renberg
DIMENSJON
11,92 MB
FILNAVN
Kompani Orheim.pdf
ISBN
4329762669683

BESKRIVELSE

Tore Renbergs store familieroman "Kompani Orheim" er fengslende og skrevet i et drivende godt språk! Romanen er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker."Kompani Orheim" er en oppvekstroman fra Stavanger på 80-tallet. Jarle, mor og far flytter inn i rekkehus med carport i Norges oljehovedstad Stavanger. Alt ser veldig bra ut for den lille kjernefamilien - Kompani Orheim - helt til far begynner å drikke. Jarle har en voldsom vilje til å gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft i jentene, han blir anitrasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. Men en dag bytter Jarle etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger - nå heter han Jarle Klepp. Hva var det som hendte med Kompani Orheim? Hvorfor var det slik at de som ville hverandre så godt, gjorde hverandre vondt?P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2005NOMINERT TIL BRAGEPRISENNOMINERT TIL UNGDOMMENS KRITIKERPRIS

Kompani Orheim er derfor en bok som spiller på gjenkjennelsen: vi kjenner storyen, vi kjenner konfliktene, personene og tidsepoken; vi skjønner på en måte hva som kommer til å skje før det skjer, og det er okei, det. Kompani ... Dette er en oppvekstroman fra Stavanger på 80-tallet.

mars 2012. Handling For nærmere beskrivelse av handlingen, se Kompani Orheim.

RELATERTE BØKER