Handverk i det Nordenfjeldske

Handverk i det Nordenfjeldske - Jon Suul | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Suul
DIMENSJON
10,1 MB
FILNAVN
Handverk i det Nordenfjeldske.pdf
ISBN
1156358886112

BESKRIVELSE

Bokverket Handverk i det Nordenfjeldske er en skattkiste for alle som er opptatt av den norske kulturarv. Gjennom 35 år har Jon Suul beskrevet og fotografert kulturskatter i de 100 kommunene nord for Trøndelag, og nå skal dette utgis i 14 store bind, med et vell av illustrasjoner. Der finner du alt fra bygdens kirke til utslitte møkkagreip. Alt er med, men ikke bare gjenstandene, den rike håndverktradisjonen blir også beskrevet, en tradisjon som er i ferd med å gå i glemmeboken. Namdalsbindet omfatter de 14 kommunene Leka, Vikna, Nærøy, Fosnes, Flatanger, Namsskogan, Røyrvik, Grong, Høylandet, Overhalla, Namsos, Namdalseid, Lierne og Snåsa. Håndverktradisjonene her er ikke like rik som lenger sør, i Innherrad og i Sør-Trøndelag, men Namdalens kontakt med Helgeland og Bergen og Jemtland gjør at en finner mange kulturgjenstander med opphav langt unna. Namdalsbindets 1500 illustrasjoner gjør lesningen til en visuell orgie.

Gjennom 35 år har Jon Suul beskrevet og fotografert kulturskatter i de 100 kommunene nord for Trøndelag, og nå skal dette utgis i 14 store bind, med et vell av illustrasjoner. Vi tilbyr produkter og tjenester til norske bibliotek, som bøker, lydbøker, metadata/katalogdata, film, dataspill og bibliotekmateriell. NORDENFJELDSKE KUNSTINDUSTRIMUSEUM Besøksadresse: Munkegata 3-7, 7013 Trondheim Telefon (+47) 73 80 89 50 E-post [email protected] Postadresse: Postboks 6289 Torgarden, 7489 Trondheim Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies) Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum 13. juni 2020 - 31.

Møtedatoer NFF : Møtedatoer og program for Nordenfjeldske Filatelistforening finner du her, eller du kan velge «møteoversikt» fra menyen. Gjennom vel 35 år har Jon Suul samlet opplysninger om de gamle håndverkerne og registrert de mange ting de har laget i det Nordenfjeldske. - Jeg har gått tilbake til de eldste håndverkerne fra middelalderen og opp til dagens utøvere av de gamle håndverk, forteller Suul.

RELATERTE BØKER