Forbrukerkjøpsloven

Forbrukerkjøpsloven - Anne Bang Lyngdal, Svein Børre Lyngdal | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Bang Lyngdal, Svein Børre Lyngdal
DIMENSJON
9,3 MB
FILNAVN
Forbrukerkjøpsloven.pdf
ISBN
4613013948126

BESKRIVELSE

Denne pakken inneholder Forbrukerkjøpsloven og Forbrukerkjøpsloven - oppgavesamling. Hovedboken omhandler forbrukerkjøpsloven. Den er skrevet for jurister og rettsforskere som arbeider med forbrukerrettslige spørsmål. For å gi innsikt i de sentrale prinsippene som forbrukerkjøpsloven bygger på, belyses bestemmelsene ut fra aktuelle forarbeider, dommer fra Høyesterett og rikholdig praksis fra Forbrukertvistutvalget. Boken har språklig enkle tekster, mange eksempler, henvisninger til forarbeider, aktuelle høyesterettsdommer og rikholdig med praksis fra Forbrukertvistutvalget. Oppgavesamlingen inneholder oppgaver med svar relatert til ulike problemstillinger i forbrukerkjøpsloven og er velegnet til undervisningsformål på høgskole- og universitetsnivå. Den inneholder øvingsoppgaver med fasit, en kort innføring i juridisk metode og større arbeidsoppgaver med løsningsveiledninger. Oppgavesamlingen er knyttet til boken Forbrukerkjøpsloven av Lyngdal og Lyngdal, men kan også brukes separat. Anne Bang Lyngdal er ansatt som instituttleder ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Svein Børre Lyngdal er ansatt i undervisnings- og forskerstilling i jus ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Forbrukerkjøpsloven har samlet alle reglene om forbrukerkjøp i en egen lov. Tidligere har disse reglene vært en del av kjøpsloven.

Dine rettigheter er ganske like, det samme gjelder klagegangen, enten du har handlet i butikk eller av en privatperson. Kjøpsloven gjelder også, dersom selger bruker en ikke-profesjonell mellommann. I Norge har man i henhold til forbrukerkjøpsloven en generell lovbestemt reklamasjonsrett på 2 år.

RELATERTE BØKER