Bare et menneske

Bare et menneske - Kristine Næss | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristine Næss
DIMENSJON
10,97 MB
FILNAVN
Bare et menneske.pdf
ISBN
4044327985266

BESKRIVELSE

Bare et menneske av Kristine Næss ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.Bea Britt bor alene i farmorens hus på Vettakollen i Oslo, der faren hennes vokste opp. En tidlig morgen er det folk i hagen, de leter etter en 12 år gammel jente som har forsvunnet. Bea Britt har pleid å se henne gå tur med den lille hunden sin. Politiet finner jentas sekk i hagen, og slik blir Bea Britt en av politiets mistenkte. Samtidig lever farmorens historie i henne, alt som har blitt sagt og gjort i huset hun bor i. "Bare et menneske" er en inntrengende og rik roman om å holde ut med seg selv og andre, om hva som skal til når eksistensen blir tynnslitt, og om kjærlighetens lysende kraft.

Slektsmørker. Nordisk råds litteraturpris: Innsiktsfulle skildringar av depresjonens vesen når ikkje heilt botnen i Kristine Næss' roman Bare et menneske.

Hun har siden skrevet romaner, fortellinger og en poetikk, og har utmerket seg i det norske litterære landskapet med en tydelig og særegen stemme. Kristine Næss debuterte med diktsamlingen Obladi i 1996, og har siden utgitt ytterligere en diktsamling, fire romaner, en samling fortellinger og en poetikk. Årets roman, Bare et menneske, kombinerer en krimgåte fra den mediale hverdagen med originale portretter av kvinner i tre generasjoner.Rammen er gjenkjennelig: En ung jente blir meldt savnet i et nabolag på Oslos vestkant, og det ... menneske og dyr menneske og dyr / Gud og menneske Gud og menneske / det moderne mennesket det moderne mennesket / ein by med 380 000 menneske ein by med 380 000 menneske / eit godt menneske eit godt menneske / eit vakse menneske eit vakse menneske / det var ikkje eit menneske å sjå det var ikkje eit menneske å sjå / ha noko godt i huset i tilfelle det skulle kome eit menneske ha noko godt ... «Bare et menneske» er en inntrengende og rik roman om å holde ut med seg selv og andre, om hva som skal til når eksistensen blir tynnslitt, og om kjærlighetens lysende kraft.

RELATERTE BØKER