Annas familieelegier

Annas familieelegier - Karin Haugane | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karin Haugane
DIMENSJON
10,2 MB
FILNAVN
Annas familieelegier.pdf
ISBN
8696898698110

BESKRIVELSE

Sterke dikt om en altomfattende tragedieElegi = klagesang.En familiehistorie om far, mor og barn i et bygdesamfunn. Mors kjærlighet, fars raseri, slag, ord. En dag er alt over og barna møtes ved mors grav. Far er ikke der. Familien er ikke mer. Annas familieelegier er en magisk og gruoppvekkende diktberetning om en altomfattende tragedie. Karin Haugane (f. 1950) bor i Oslo. Hun debuterte i 1989 med diktsamlingen Rester av glemsel. Hun er også oversetter, og har bl.a. gjendiktet Ingeborg Bachmann og Arthur Rimbauds Illuminasjoner. "Den må ha et hjerte av stein som ikke blir dypt følelsesmessig berørt av Karin Hauganes poetiske gjennomarbeidede, vakre og grusomme oppveksthistorie om familievoldens livsvarige konsekvenser."Arne Hugo Stølan, VG"Haugane skriver usentimentalt og med bra driv, ja det er vanskelig å legge boken fra seg, der vi stadig håper hovedpersonen skal unnslippe den uforståelige vreden."Henning Howlid Wærp, Aftenposten"Stoffet er så gjennomgripande sterkt og tragisk at ein som lesar kvir seg for å gå inn i det, og Haugane gjer det ikkje enklare når ho ropar ein barndom opp i uro slik at ein kjenner det på kroppen ... Språket er gjennomarbeidd, vakkert og poetisk, men også rått og direkte."Oddmund Hagen, Dag og Tid"Barns fortvilelsesmestring og håpskraft i en familie rammet av vold, er noe jeg vil huske fra denne boka. Viktig, men tabubelagt stoff."Freddy Fjellheim, Klassekampen

Jomfru Marias mor har tradisjonelt vært kjent som Anna, selv om dette ikke er nevnt i Bibelen.En annen Anna er nevnt i Bibelen som profet. Anna er også et palindrom Tittelen, Anna Wunderlichs sang, knytter forbindelsen til en tidligere bok av Haugane, Annas familieelegier, fra 2011, der et diktets jeg forteller om sin vanskelige oppvekst, om hvordan faren tok livet av moren og deretter drepte seg selv.

Sonetter, 2015 Oder til Fenn. Sonetter, 2013 Annas familieelegier.

RELATERTE BØKER