Viften av perlemor

Viften av perlemor Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,7 MB
FILNAVN
Viften av perlemor.pdf
ISBN
2210543137900

BESKRIVELSE

Arne Dørumsgaards (1921-2006) gjendiktning av Østens poesi omfatter 21 bind, hvor han presenterer Kina, Japan og Koreas viktigste diktere og deres bakgrunn. Han etterlot seg dessuten to samlinger med gjendiktninger fra Ming-dynastiet (1368-1644), og forarbeider til diktning i det siste kinesiske dynasti, Qing (1644-1911). Store deler av presentasjonen av disse periodenes filosofi, kulturelle og politiske periode var også utarbeidet. Denne boken inneholder forfatterens gjendiktninger av kinesisk lyrikk fra første del av Ming-dynastiet, med presentasjoner av dikterne. Bokens første del består av utdrag fra Dørumsgaards notater til forord, et eget kapittel med oversikt over Ming-dynastiets samfunn forfattet av Elisabeth Eide; og utdrag fra innledningen, som omhandler religion, filosofi, malerkunst, kalligrafi, prosa og poesi fra perioden. Bak i boken følger et register over diktene i rekkefølge, en oversikt over Dørumsgaards gjendiktninger av Kinas gamle poesi; samt innledningen til heftet "Om å gjendikte kinesisk poesi" som Dørumsgaard utga i 1970.

Mange bruker perlemor til å lage dekor og pynt, som smykker, mange typer ... Hos Norsk lydinstitutt har vi den komplette utgaven av Dørumsgaards oversettelser av asiatisk poesi: Viften av perlemor, og denne har fått en prominent plassering i Dørumsgaardstuen. Auditorium Norsk lydinstitutt har et eget auditorium, som brukes til en rekke arrangement; lyttekurs, skoleklasse-besøk og undervisningsrom for universitetet. Viften av perlemor.

Store deler av presentasjonen av disse periodenes filosofi, kulturelle ... viften av perlemor 3b Arne Dørumsgaard (1921-­2006) utførte et "helt livsverk" ved sin gjendiktning til norsk av Østens poesi. I 25 til dels omfangsrike bind presenterer han de viktigste diktere i Kina, Japan og Korea gjennom alle tider og med fyldige presentasjoner av dikterne og deres bakgrunn. Viften av perlemor 1 (Heftet).

RELATERTE BØKER