Viften av perlemor

Viften av perlemor Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,69 MB
FILNAVN
Viften av perlemor.pdf
ISBN
6668977465459

BESKRIVELSE

Arne Dørumsgaards (1921-2006) gjendiktning av Østens poesi omfatter 21 bind, hvor han presenterer Kina, Japan og Koreas viktigste diktere og deres bakgrunn. Han etterlot seg dessuten to samlinger med gjendiktninger fra Ming-dynastiet (1368-1644), og forarbeider til diktning i det siste kinesiske dynasti, Qing (1644-1911). Store deler av presentasjonen av disse periodenes filosofi, kulturelle og politiske periode var også utarbeidet. Denne boken inneholder forfatterens gjendiktninger av kinesisk lyrikk fra første del av Ming-dynastiet, med presentasjoner av dikterne. Bokens første del består av utdrag fra Dørumsgaards notater til forord, et eget kapittel med oversikt over Ming-dynastiets samfunn forfattet av Elisabeth Eide; og utdrag fra innledningen, som omhandler religion, filosofi, malerkunst, kalligrafi, prosa og poesi fra perioden. Bak i boken følger et register over diktene i rekkefølge, en oversikt over Dørumsgaards gjendiktninger av Kinas gamle poesi; samt innledningen til heftet "Om å gjendikte kinesisk poesi" som Dørumsgaard utga i 1970.

Viften av perlemor II h:30 x b:42 cm 1 1 1. Spor av berøring I (triptykon) h:70 x b:162 cm 1.

Spor av berøring III (diptykon) h: 70 x b:108 cm 1. I blindsonen/dyptrykk på plexiplate 1. Denne videoen handler om Arne Dørumsgaard som leser egne gjendiktninger i Marzio i Nord-Italia i 1994.

RELATERTE BØKER