Utvalgte noveller

Utvalgte noveller - Gunnar Lunde | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Lunde
DIMENSJON
5,84 MB
FILNAVN
Utvalgte noveller.pdf
ISBN
3871295214674

BESKRIVELSE

Gunnar Lunde debuterte som novelleforfatter i antologien ""Gruppe 66"". Året etter bokdebuterte han med den Kafka-inspirerte novellesamlingen ""Flukten fra en flukt"". 2 år senere utga han novellesamlingen ""Svart latter"" som ga ham tilnavnet den svarte humorens mester. Totalt utga Lunde 5 novelle/tekstsamlinger, 2 diktsamlinger og 15 romaner. Som novelleforfatter tilhører Gunnar Lunde det ypperste man finner i norsk litteraturhistorie. Ofte er novellene i grenselandet mellom fantasi og virkelighet, mellom det tilsynelatende og det reelle, mellom det friske og det mentalt syke, gjerne med et stikk til forbrukersamfunnet og statusjag. For å si det med Dagbladjournalist Tom Stalsbergs ord i en anmeldelse av en annen bok i 2010: ""De skriver også om en noe glemt forfatter, Gunnar Lunde. Les ham!"".I ""Utvalgte noveller"" finner du 25 noveller, fra den som startet det hele ""Maratonløperen"" fra antologien Gruppe 66 til ""Liisa fra Finland"".Foruten novellene av Lunde inneholder boka også et nyskrevet forord av Einar Økland og etterord av hans sønn Erik Lura.

3 Forfatter: Camilla Sten Utgitt: 2019 Sjanger: Fantasi og eventyr, Fantasy ... Kjøp Utvalgte noveller fra Norske serier Gunnar Lunde (født 1944, død 1993) er en av norges glemte litteraturskatter. Nå har Liv Forlag samlet 28 av hans beste noveller i en bok.

Kjøp boken Utvalgte noveller av Alice Munro (ISBN 9788205467118) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

RELATERTE BØKER