Nidarosdomen

Nidarosdomen - Gunnar Danbolt | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Danbolt
DIMENSJON
7,53 MB
FILNAVN
Nidarosdomen.pdf
ISBN
7584773066793

BESKRIVELSE

Boka forteller Nidarosdomens historie som begynner med Olav den helliges fall og fortsetter bl.a. med pilegrimsvandringer fram til reformasjonen, brannen i 1531 og vedtaket i 1868 om å gjenreise Nidarosdomen i full størrelse. Har litteraturliste og register.

Kong Olav Haraldsson, som døde i 1030, ble etter slaget på Stiklestad gravlagt ved Nidelven. Nidarosdomen i Trondheim er Norges vigtigste kirke. Den er i dag en luthersk domkirke og menighedskirke og betragtes både som Norges nationalhelligdom og som kroningskirke (selv om der ikke længere foretages kongekroninger i Norge).

Katedralen og erkebiskopen som styrte der, hørte dermed under paven i Roma. Velkommen til høytidsmesse fra Nidarosdomen. Det er domprost Ragnhild Jepsen som leder høytidsmessen.

RELATERTE BØKER