Ledere og lederskap

Ledere og lederskap - Tom Colbjørnsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tom Colbjørnsen
DIMENSJON
8,61 MB
FILNAVN
Ledere og lederskap.pdf
ISBN
9208308705354

BESKRIVELSE

Mens mye av ledelseslitteraturen skiller mellom administrasjon og ledelse, mellom "management" og "leadership", og setter ledere som fokuserer på kostnader og regler opp mot ledere som inspirerer gjennom visjoner og fengende fortellinger, viser denne boken hvordan et effektivt lederskap må tuftes på en helhet som består av både administrative prosedyrer, visjonære kulturer og gode relasjoner mellom ledere og underordnete. Boken bygger på AFFs lederundersøkelser der et representativt utvalg av norske ledere ble intervjuet i 1999 og 2002. Boken er skrevet av professor Tom Colbjørnsen ved Norges Handelshøyskole. Der leder han NHHs Executive MBA i strategisk ledelse, og har vært prosjektleder for AFFs spørreundersøkelser til norske ledere.

En tittel er "gratis" og det er alltid de disposisjoner er leder gjør gjennom sin stilling, som er avgjørende for lederskapet - ikke stillingen i seg selv. Lojalitet og tillit må erverves og fortjenes gjennom relasjoner til andre - det kan aldri kreves. De siste tiårene har mange ledere undersøkt sin egen lederstil basert på ledelsesmodellen "situasjonsbestemt lederskap".

Av Leif-Runar Forsth. Det er mange oppfatninger av betydningen av ord som "lede", "leder", "ledelse" og "lederskap".

RELATERTE BØKER