Kureren

Kureren - Kjell Ola Dahl | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Ola Dahl
DIMENSJON
3,5 MB
FILNAVN
Kureren.pdf
ISBN
9237881185585

BESKRIVELSE

Vinner av Brageprisen 2015 for beste krimbok i åpen klasse. Hevnen er en troløs tjenerI 1942 blir den jødiske kureren Ester forrådt, og hun unngår med nød og neppe å arresteres av Gestapo. I all hast flykter hun til Sverige. Slik redder hun livet; familien hun etterlater i Oslo deporteres til Auschwitz. I Stockholm møter hun motstandshelten Gerhard Falkum, som har etterlatt sin lille datter og flyktet fra tyskerne og mistanken om drap på sin kone Åse, som hjalp Ester over til Sverige. Deres gryende forhold tar brått slutt da Falkum tilsynelatende omkommer i en brann.I 1967 dukker Gerhard Falkum så opp i Oslo, etter å ha vært erklært død siden 1943. Han ønsker å gjenoppta kontakten med datteren som han fikk med Åse. Men hvorfor kommer han først nå, 25 år etter? Og hva er den egentlige grunnen til at han har kommet tilbake? Hendelsene under krigen tar tak i Ester på ny. Hun har i sin tid returnert til Norge etter å ha vært tilknyttet den israelske etterretningen siden krigens slutt. Nå får hun nye opplysninger om Gerhard Falkum, opplysninger som gjør at hun må gripe tilbake i sin fortid, og hente frem de kampferdighetene hun ikke har brukt på lenge."Solid krigshistorisk krim ... Hvis det først skal skrives kriminalromaner i noen særlig grad, bør Kjell Ola Dahl være en av dem som gjør det." Leif Ekle, NRK P2"Drivende god fortelling ... Det er vanskelig å legge boka fra seg." Ola Einbu, Romerikes blad"... elegant og sømløst. Når man leser en roman av Dahl, med eller uten krim- som forstavelse, får man følelsen av å være i gode hender. Det betyr ikke så rent lite for en leser."Rune Hallheim, Aftenposten

Kjøp boken Kureren av Kjell Ola Dahl (ISBN 9788205492325) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

Fri frakt fra {0} kr. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Kjell Ola Dahl er en norsk forfatter.

RELATERTE BØKER