Første apologi

Første apologi - Justin Martyr | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Justin Martyr
DIMENSJON
12,71 MB
FILNAVN
Første apologi.pdf
ISBN
5857691143046

BESKRIVELSE

Justin (ca. 100-165 e. Kr.) var en av den kristne kirkens tidligste fedre. I denne boken, som er skrevet omkring år 150 e. Kr., tar han et oppgjør med den statlig godkjente forfølgelsen av de kristne i romerriket.

En stor del av den latinske litteraturen er gått tapt, for eksempel viktige forfatterskap fra de to første århundrene fvt., som Quintus Ennius og Gaius Lucilius. Den latinske litteraturen er sprunget ut av møtet med gresk kultur, og dens ... Første Apologi og Anden Apologi med det formål at bedrive apologetik i sin samtids pluralistiske kontekst, og hvad er hoved-trækkene i disse strategier? 154.

Vi har også synonym til bad, bod og kjøkken. Konkordieboken, samlet utgave av alle de lutherske bekjennelsesskriftene, publisert i Dresden i 1580 på 50-årsdagen for offentliggjørelsen av den Augsburgske konfesjon.Konkordieboken inneholder den apostoliske, nikenske og athanasianske bekjennelse, den augsburgske bekjennelse med Philipp Melanchthons apologi, de schmalkaldiske artikler, Martin Luthers to katekismer og Konkordieformelen. Teologihistorisk har begrepet sterke røtter hos oldkirkens «apologeter», med Justin Martyr med sin Første apologi blant de første og kanskje den mest kjente (jf. Bray 1997; Skarsaune 2004).

RELATERTE BØKER