Evolusjonspsykologi

Evolusjonspsykologi - Leif Edward Ottesen Kennair | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Edward Ottesen Kennair
DIMENSJON
3,65 MB
FILNAVN
Evolusjonspsykologi.pdf
ISBN
2383528683138

BESKRIVELSE

Evolusjonsteoretiske tilnærminger til studier av mennesket blir stadig mer vanlige og populære. Mennesket vurderes som et resultat av evolusjonsprosessen og forskere forsøker å forstå menneskets natur, kultur og psykologi i et evolusjonsbiologisk perspektiv. Denne boken gir en innføring i den mest utbredte teorien: evolusjonspsykologi, og viser hvordan dette perspektivet brukes for å forstå fenomener som tenkning og følelser, læring, utvikling, sosialpsykologi, personlighetspsykologi, sex og partnervalg, krig og psykopatologi. Boken passer for studenter i psykologi og tilgrensende fag (psykiatri, sosiologi, og antropologi) på universitets- og høyskolenivå.

Man antar at sinnet består av en mosaikk av mentale mekanismer som er et resultat av evolusjonsprosessen. Evolusjonspsykologi er en tilnærming innenfor psykologien.Det er en av flere biologisk informerte tilnærminger til moderne psykologi og undersøker psykologiske strukturer fra et moderne evolusjonært perspektiv. Evolusjonspsykologien bygger på antakelsen om at mennesket er et result av evolusjon i likhet med andre arter, og at menneskets natur dermed antas å være et resultat av naturlig ... Evolusjonspsykologi kan i dag kanskje sammenlignes med evolusjonsteorien i andre halvdel av 1800-tallet: Det er et felt i fremgang, men som stadig kritiseres av andre forskere.

Bry deg mindre om flokken, skriver Kyrre Wathne. Ideer / KOMMENTAR / kjønnsliv.

RELATERTE BØKER