Norsk kriminaljournalistikk etter 2000

Norsk kriminaljournalistikk etter 2000 - Lars Arve Røssland | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Arve Røssland
DIMENSJON
10,76 MB
FILNAVN
Norsk kriminaljournalistikk etter 2000.pdf
ISBN
7420716670485

BESKRIVELSE

Kriminaljournalistikkens legitimitet er i forandring. Sjangerens moderne former og format må forstås i lys av de historiske røttene og utviklingen i og rundt mediene.Nettets livesenter presenterer oss for en vegg av krim, der kommentarer, innsikt og tett publikumsdialog skaper en annen type opplevelse av sjangeren enn tidligere. Samtidig lever spenningen i det å ha nære kilderelasjoner til aktører det skal drives kritisk journalistikk overfor - enten det er snakk om politi, påtalemyndighet eller kriminelle.I Norsk kriminaljournalistikk etter 2000 legger forfatteren vekt på de lange linjer og prinsipielle dimensjoner rundt kriminaljournalistikken. Sjanger, etikk, jus og metode er sentrale tema. Profesjonaliseringen av kriminaljournalistikken er et viktig bakteppe.

århundre har i stor grad dreid seg om forholdet og striden mellom de to skriftspråkene riksmål (senere bokmål) og landsmål (senere nynorsk).Den offisielle språkpolitikken som ble ført av regjeringen i Norge på 1900-tallet gikk ut på å forene disse to til ett skriftspråk - samnorsk.Dette skulle bli gjort gjennom en rekke rettskrivningsreformer. Kriminaljournalistikk i norske populærmediumOslo: Universitetsforlaget, 2003. Viktig bidrag til en stueren kriminaljournalistikk - Jeg er luta lei Orderud-saken.

Foredrag av sentralbanksjef Svein Gjedrem, 22. september 1999.

RELATERTE BØKER