Norske krigsdekorasjoner

Norske krigsdekorasjoner - Kjetil Henriksen, Sindre Weber, Eirik Brazier | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil Henriksen, Sindre Weber, Eirik Brazier
DIMENSJON
10,1 MB
FILNAVN
Norske krigsdekorasjoner.pdf
ISBN
2547163817908

BESKRIVELSE

Da det tyske angrepet på Norge i april 1940 brakte andre verdenskrig til landet, fantes det ingen levende tradisjon for dekorering av personlig innsats i kamp eller andre særlige fortjenester av Norges forsvar. Det fantes ingen dekorasjoner for slike formål. Krigskorset og Krigsmedaljen ble innstiftet ved kongelig resolusjon i mai 1941. De første tildelinger skjedde samme høst. Dekorering opphørte formelt i 1949. Likevel er flere enn 20 000 medaljer utdelt i 1980-årene. I alt er det utdelt flere enn 40 000 norske krigsdekorasjoner for innsats under andre verdenskrig. Regjeringen gjeninnførte i 2009 krigsdekorasjonene for å kunne påskjønne innsats i samtiden. Det ble samtidig bestemt at dekorasjonssaker tilknyttet andre verdenskrig skulle undersøkes. Var det noen som var forbigått ved dekorering på grunn av hemmelighold, manglende kunnskap eller politiske forhold? Hva med kommunistene, kvinnene og innsatsen i nord? Og hva har egentlig gutta på skauen fått? Denne boken er resultatet av disse undersøkelsene og søker å besvare slike spørsmål.

februar lanseres boken Norske krigsdekorasjoner for innsats under andre verdenskrig, skrevet av historikerne Kjetil Henriksen, Sindre Weber og Erik Brazier. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide deltar og vil ... Norske krigsdekorasjoner starter med en anbefaling om ikke å dele ut flere medaljer.

Stjerneagentene Torstein Raaby og Bjørn Rørholt ble hedret med flere høythengende utmerkelser. krigsdekorasjoner. Det var denne boka som fikk de første steinene til å rulle.

RELATERTE BØKER