Mellom Dürer og Kierkegaard

Mellom Dürer og Kierkegaard - Egil A. Wyller | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil A. Wyller
DIMENSJON
10,9 MB
FILNAVN
Mellom Dürer og Kierkegaard.pdf
ISBN
3631134000250

BESKRIVELSE

Modernitetens bærende idé er frihet. Parallelt med denne frihetsstreben finnes den "moderne fromhet". Wyller belyser dette mangfoldet og fokuserer på sentrale aspekter hos tenkere og kunstnere som Ficino fra Italia, El Greco fra Kreta, Shakespeare fra England, Dürer, Luther, Bach og Kant fra Tyskland og Kierkegaard fra Danmark. Gjennom det hele går en rød tråd: henologiens konsentrasjon om det éne nødvendige.

Særemnet kommer også inn på eksistensialismen. Kierkegaard om angst og frihet. Forlaget Oktober har nylig utgitt Søren Kierkegaards verk Begrepet Angst på norsk.

Mjaaland prøveforelesninger, og lørdag disputerer han for den teologiske doktorgrad. I avhandlingen Autopsi bruker Mjaaland den franske kulturteoretikeren og dekonstruksjonisten Jaques Derrida som utgangspunkt for å studere to tekster av den danske filosofen Søren Kierkegaard.

RELATERTE BØKER