Mafia i Norge

Mafia i Norge - Stein Morten Lier | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stein Morten Lier
DIMENSJON
9,83 MB
FILNAVN
Mafia i Norge.pdf
ISBN
9744133618274

BESKRIVELSE

Er vi i ferd med å få mafiastyrt kriminalitet i Norge? Hvilke former for organisert kriminalitet er allerede etablert her til lands? Hva klarer politiet å mobilisere av ressurser for å få bukt med de nye nettverkene? Stein Morten Lier hevder at vi får den kriminaliteten vi fortjener. Et naivt og blåøyd Norge har sakte men sikkert gitt opp kampen mot deler av den organiserte kriminaliteten - eller simpelthen ikke forstått alvoret. Gjennom skildringen av blant annet spritsmugling, motorsykkelklubber, gjengmiljøer og etniske grupperinger, det norske ransmiljøet, menneskesmugling og narkotikatrafikk, undersøker Lier hvordan den organiserte kriminaliteten i stadig større grad ligner en mafia. Og viser muligheten av at vi er på vei mot et mer utrygt samfunn med mer vold og trusler, flere drap og en undergraving av økonomien.

De frykter gjengene kan utvikle seg til tung mafia i Norge. Norge et jomfruelig land? Norges kriminelle dyd ble tatt på 1990-tallet, men det hersker fremdeles en oppfatning blant nordmenn flest at mafiavirksomhet foregår helt andre steder enn i uskyldige Norge, skriver Lier. Han mener det er på tide å få øynene opp for landets kriminelle virkelighet. Etnisk norsk mafia.

Spørsmålet er om ikke Borge har oversett hvordan også italienske mafiaorganisasjoner i de senere årene også i økende grad har flyttet virksomheten over i tilsynelatende lovlig virksomhet. Mafia er et begrep brukt om kriminelle organisasjoner eller syndikater med semi-formell hierarkisk struktur og klare indre normer, som tar i bruk vold for å opprettholde kontroll over et bestemt territorium og drive illegale virksomheter. Begrepet stammer fra og viste opprinnelig kun til den sicilianske varianten..

RELATERTE BØKER