Digitale pasienter

Digitale pasienter Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,35 MB
FILNAVN
Digitale pasienter.pdf
ISBN
3983382919104

BESKRIVELSE

Hva skjer med pasientene idet ulike former for informasjons- og kommunikasjonsteknologi tas i bruk i helsevesenet? I Digitale pasienter forsøker 20bidragsytere å gi svar på detteGjennomet empirisk, analytisk og perspektivmessig mangfold diskuteres hvordan ulikeformer for informasjonsteknologi bidrar til nye relasjoner mellom brukere og tilbydere av helsetjenester, og hvordan dette muliggjør nye former for helseomsorg. Bokas gjennomgående tema er hva endringene betyr i et pasientperspektiv.Nye teknologier fører blant annet til at kliniske vurderinger kan gjøres på basis av andre kilder enn pasienten selv. Samtidig får flere pasientstemmer plass i det offentlige rom, men da ofte utenfor de regulerte helsetjenestene, for eksempel på Internett. Denne bokas analyser beveger seg i et slikt sammensatt landskap mellom offentlige helsetilbud og uavhengige helserelaterte initiativer: Det er i dette feltet ulike former for"digitale pasienter" dannes.

- Forholdet mellom pasient og lege er forandret. Kommunikasjonen går ikke lenger bare én vei. Digital dialog mellom pasient og behandler.

Alle pasienter vil kunne se sine ventelistebrev ved å logge seg på innsynstjenesten på helsenorge. Der det er vurdert at pasienten bør ha en daglig oppfølging vil denne kunne skje per telefon eller via andre digitale kanaler (chat, video, e-konsultasjon eller egenrapportering). Å følge opp pasienter på avstand eliminerer risiko for smitteoverføring og er ressursbesparende med tanke på personell og smittevernutstyr. PasientPost - Norges digitale postkasse for helse.

RELATERTE BØKER