Teoretiske tilnærminger til pedagogiske tekster

Teoretiske tilnærminger til pedagogiske tekster Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,55 MB
FILNAVN
Teoretiske tilnærminger til pedagogiske tekster.pdf
ISBN
5181149826901

BESKRIVELSE

En pedagogisk tekst kan være skrevet som sakprosa, men den kan også være en skjønnlitterær tekst dersom den står i en pedagogisk-didaktisk sammenheng eller ramme. Det kan videre være tale om tekster man til vanlig ikke tenker inn i en slik sammenheng, som bruksanvisninger, togtabeller, bokanmeldelser, forord i forskjellige bøker. I de senere årene er slike tekster blitt gjenstand for forskning og utvikling. Teorier med blikk for pedagogiske tekster er imidlertid mer sjeldne og til dels fraværende både i de nordiske land og internasjonalt. Boken Teoretiske tilnærminger til pedagogiske tekster kaster lys over hvilke teorier man kan bruke som refleksjonsgrunnlag når man analyserer og reflekterer over pedagogiske tekster. Den representerer et nordisk samarbeid, og bidragsyterne er alle forskere som har arbeidet spesielt med feltet. Boken henvender seg til master- og bachelorstudenter med interesse for pedagogiske tekster, og til lærere i alle skoleslag som ønsker etterutdanning. Den henvender seg også til lærere som underviser ved universiteter og høgskoler.

Introduksjon til teoretiske tradisjoner og tilnærminger. Teorier søker å systematisere kunnskap slik at sammenhenger mellom begreper og økt forståelse av virkelige fenomener blir resultatet o Teori vil kunne gi retningslinjer for den praktiske rådgivningsvirksomheten; Pedagogiske tekster og ressurser i praksis.

Teoretiske tilnærminger til pedagogiske tekster. Bente Aamotsbakken og Susanne V.

RELATERTE BØKER