Malmö-trilogien

Malmö-trilogien - Kristian Lundberg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristian Lundberg
DIMENSJON
3,50 MB
FILNAVN
Malmö-trilogien.pdf
ISBN
2048167067142

BESKRIVELSE

Malmö-trilogien er Kristian Lundbergs romanverk om fattigdom, utbytting og klassehat i det moderne Sverige. Trilogien ble innledet med kritiker- og publikumssuksessen Yarden (2009), som fikk begeistrede kommentatorer til å snakke om en ny bølge «arbeiderlitteratur». Denne pocketutgaven inneholder Yarden, Og alt skal være kjærlighet (2012) og tredje- og sisteboka En hjemby (2013).Yarden tar utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer som timelønnet vikar på havna i Malmö. Lundberg skildrer en skyggeverden av gjeldsofre, papirløse innvandrere og andre desperados - folk som jobber livet av seg for ingenting, og blir behandlet som ingenting.I Og alt skal være kjærlighet er vi tilbake på det forblåste havneområdet i Malmö, men perspektivet er et annet. For var det ikke noe forfatteren utelot i den første boka? Styrte han ikke unna det aller vanskeligste, det aller såreste - forholdet til ungdomskjæresten K?I En hjemby viser Lundberg hvordan en oppvekst i ufrivillig fattigdom former barnet som voksen. Stadig må Kristian åpne kjøleskapet bare for å forsikre seg om at det er mat i det. Han er fengslet i det han en gang var. Et sultent barn, en fattig proletar, en begavet outsider.

Alle bøkene foreligger i norsk oversettelse. Brutaliseringen av arbeidslivet slår knapt inn i norsk litteratur. - Du må til Sverige for å finne den nye arbeiderlitteraturen, sier Bendik Wold i Flamme Forlag. Kristian Lundberg Malmö-trilogien 1 - 3.

- Du må til Sverige for å finne den nye arbeiderlitteraturen, sier Bendik Wold i Flamme Forlag. Kristian Lundberg Malmö-trilogien 1 - 3. Yarden - Og alt skal være kjærlighet - En hjemby.

RELATERTE BØKER