Finansiell risikostyring

Finansiell risikostyring - Pål E. Korsvold, Geir Bjønnes Høidal | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål E. Korsvold, Geir Bjønnes Høidal
DIMENSJON
11,29 MB
FILNAVN
Finansiell risikostyring.pdf
ISBN
2890785574513

BESKRIVELSE

Finans- og råvaremarkedene er preget av varierende priser, og det er vanskelig å forutse hvilken retning markedene tar. For mange bedrifter er dette problematisk. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. For eksempel selger flyselskaper billetter til faste priser flere måneder før avreisetidspunktet. Med sterkt økende priser på jetdrivstoff, kan et forventet overskudd raskt snu til røde tall. Finansiell risikostyring handler om hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boken inneholder en rekke eksempler på hvordan dette kan gjøres, både i forbindelse med valutarisiko og med svingende oljepriser og renter.2. utgave er oppdatert med hensyn til endringene i valutamarkedet og markedene for råvarer siden 2012, og spørsmål og øvingsoppgaver, samt løsningsforslag til disse, er nå inkludert.Boken kan brukes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper om valuta, internasjonal økonomi eller råvaremarkedene. Finansiell risikostyring er et tema som sjelden behandles i norsk akademisk litteratur. Denne boken er derfor et viktig bidrag for norsk næringsliv som opererer med valuta- og råvareprisrisiko kontinuerlig.

Finans- og råvaremarkedene er til tider preget av sterkt varierende priser, noe som betyr at det sjelden er lett å spå hvilken retning finansmarkedene tar. For mange bedrifter er dette en utfordring. Målet med risikostyring i Nordkraft er å fremskaffe oversikt over den risiko og de muligheter konsernet står overfor, samt styre disse på best mulig måte innenfor konsernets risikovilje med sikte på oppnåelse av konsernets mål.

For mange bedrifter er dette problematisk. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. Kurset vil også suppleres med gjesteforelesere fra bank, finans og industri som jobber med finansiell risikostyring.

RELATERTE BØKER