Veien til Sverige

Veien til Sverige - Torleif Lyngstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torleif Lyngstad
DIMENSJON
7,63 MB
FILNAVN
Veien til Sverige.pdf
ISBN
3691911074127

BESKRIVELSE

Sverige var målet for nærmere 50 000 nordmenn som flyktet fra de tyske okkupantene i årene 1940-1945. Over 4000 av disse var fra Troms og Finnmark. Denne boken tar for seg grunnene til at folk fra Nord-Troms og Finnmark rømte til Sverige. Flyktningene utsatte seg for store påkjenninger for å komme seg i sikkerhet. De fikk ofte hjelp av flyktningloser, som i ettertid ikke har fått den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjente. Det samme gjelder for beboerne langs svenskegrensen i nord, som også viste en stor innsats for flyktningene. I tillegg til selve flukten beskrives også hvordan de norske flyktningene ble mottatt i Sverige. Målet med Veien til Sverige er å løfte fram en del av krigshistorien i Nord-Troms og Finnmark som hittil ikke har fått så mye oppmerksomhet. Torleif Lyngstad er født i Birtavarre i Kåfjord og er lokalhistoriker. Han har tidligere publisert artikler og to bøker.

september 1943 dro de av sted mot Sverige etter et atten måned­ er langt mislykket opphold på Sørøya. Turen gikk via Nordreisa over Finskekilen til Karesuando, derfra til Kiruna, dit ... Kjøp 'Veien til Sverige, om flukt fra Nord-Troms og Finnmark til Sverige under andre verdenskrig' av Torleif Lyngstad fra Norges raskeste nettbokhandel.

I dag er ni års ventetid over for kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36). Den norske landslagsstjernen har valgt å vende tilbake til Sverige og Endre. Endre Hun spilte 174 kamper mellom 2013 og 2019 før hun prøvde lykken i Sveits forrige sesong. Boka Veien til Sverige tar for seg årsakene til at folk fra Nord-Troms og Finnmark rømte over grensa til Sverige under 2.

RELATERTE BØKER