Kva skal vi med sidemål?

Kva skal vi med sidemål? - Janne Nygård, Vebjørn Sture | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Janne Nygård, Vebjørn Sture
DIMENSJON
3,85 MB
FILNAVN
Kva skal vi med sidemål?.pdf
ISBN
4760533346154

BESKRIVELSE

Kvifor må elevar lære både nynorsk og bokmål? Denne pamfletten går rett inn i det vanskelege og viktige ordskiftet om sidemål. Dei unge forfattarane legg fram ein god og grundig argumentasjon for kvifor opplæring i begge dei norske språka er viktig, både for den enkelte og samfunnet. Er norskundervisninga god nok? Og korleis burde norskfaget eigentleg sjå ut? Les om fordelane med å lære både nynorsk og bokmål, og korleis vi kan lukkast med det. Med bidragsytarar som Øystein Vangsnes, Gunnar Skirbekk og Eli Bjørhusdal tek pamfletten føre seg både den faglege og den politiske sida ved spørsmålet. Denne boka er både for dei som berre vil ha svar på kvifor vi har sidemål i skulen og for dei som leitar etter harde fakta og gjennomtenkte resonnement.

ningar her i verda, og bra er det. Men vi har eit håp om å snu debatten frå å handle om kvifor ein skal vere mot sidemål, til å ... Kva skal vi med sidemål i Trøndelag? Trønderlaget og Noregs Mållag har gått saman om å lage haustseminar i Trondheim.

12.00 Registering og lunsj 13.15 Velkomen til nynorsk motivasjonsdag ved Jan Sørås og Magne Aasbrenn 13.20 Kulturell opning ved Geir Egil Larsen At elevene skal lære seg sidemål ved å lese nynorsk litteratur har leder i Noregs Mållag ... - Vi syns det er en kjempegod idé med én karakter i ...

RELATERTE BØKER