Over det kinesiske hav

Over det kinesiske hav - Gaute Heivoll | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gaute Heivoll
DIMENSJON
12,95 MB
FILNAVN
Over det kinesiske hav.pdf
ISBN
5715734829059

BESKRIVELSE

Forfatteren av Før jeg brenner ned er tilbake! Like før krigen får et ektepar reist sitt eget forpleiningshjem for ""åndssvake"" i den vesle bygda helt sør i Norge. Snart fylles rommene med pasienter; den religiøse grubleren Christian Jensen, den tause, alltid ruggende Matiassen, og Onkel Josef, som er blant de mest beleste i bygda. En søskenflokk på fem barn flytter inn i ""galehuset"" som det blir kalt. Josef kaller dem bare ""tullingene fra Stavanger"", men de blir likevel raskt en del av familien. Krigen tar slutt, men den usedvanlige familien skal få alt annet enn fred. For snart rammes de av en stor tragedie som kommer til å forfølge dem alle resten av livet. Med en ny historie basert på virkelige hendelser og autentiske personer har Gaute Heivoll skrevet om mennesker som kanskje kunne kalles ""åndssvake"", men som gjennom sine liv og sine handlinger viser et hvert menneskes verdighet og iboende styrke.

Heivolls gjennombrudd var romanen Før jeg brenner ned i 2010. Over det kinesiske hav er skrevet i 2013.

Tematikken berører, historien engasjerer og Heivoll skriver med en inderlighet som få andre norske forfattere kan konkurrere med. Romanen er en vellykket kombinasjon av god historiefortelling og tankevekkende perspektiver på hva et menneske er. Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll - en gripende historie.

RELATERTE BØKER