Fortolkende sosiologi 2

Fortolkende sosiologi 2 - Dag Østerberg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Østerberg
DIMENSJON
8,15 MB
FILNAVN
Fortolkende sosiologi 2.pdf
ISBN
9414071764063

BESKRIVELSE

Sosiologi er vitenskapen om enhet og motsetninger mellom mennesker, dvs. om sosial konflikt og integrasjon. Kultursosiologien behandler skikk og bruk, institusjoner og ritualer, og setter disse inn i et sosiologisk perspektiv. Slik bygger bind 2 av Fortolkende sosiologi på de almenne og metodologiske standpunkter som ble lagt frem i bind 1, og konkretiserer dem på kulturens område. Boka presenterer kultursosiologiens hovedemner, og tematisk spenner den vidt. Målgrupper: Sosiologer, humanister og studenter i samfunnsfag og humanistiske fag.

Dermed må sosiologien være en forstående, fortolkende, vitenskap. Weber lanserer metoden Verstehen - forståelse - som det som er sosiologiens genuine metode. Fortolkende sosiologi 2 kultursosiologiske emner Østerberg, Dag.

Boka ... Fortolkende sosiologi 2 kultursosiologiske emner Dag Østerberg. Heftet ...

RELATERTE BØKER