Hva er intuisjon

Hva er intuisjon - Geir Kirkebøen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Kirkebøen
DIMENSJON
12,62 MB
FILNAVN
Hva er intuisjon.pdf
ISBN
2694640398066

BESKRIVELSE

"Det er kvinnen i mitt liv!", "Han er ikke troverdig!", "Den aksjen kan gå bare en vei!". Du bare vet det. Du kan ikke forklare hvorfor. Du aner ikke hvordan du kom fram til det. Du har en intuisjon. Intuisjoner avgjør ofte våre valg. I hva er INTUISJON redegjør Geir Kirkebøen for hva psykologisk vitenskap kan fortelle oss om intuisjon med utgangspunkt i skeptikerens forståelse: Du har en intuisjon når du føler du har rett, enten du har det eller ikke. Denne forståelsen får fram to karakteristiske trekk ved våre intuisjoner, nemlig at vi har en tendens til å føle oss sikre på dem, og at vi slett ikke alltid har grunn til det. Dette motiverer de fire store spørsmålene som boka gir svar på: Hvorfor føler vi oss sikre på våre intuisjoner? Når kan du stole på magefølelsen din? Når kan vi stole på en fagperson som har en intuisjon? Hvordan kan intuisjon og intuitiv tenkning forbedres? Geir Kirkebøen (f. 1957) er utdannet psykolog og informatiker fra Universitetet i Oslo. Han har tatt doktorgrad på feltet kunstig intelligens. Kirkebøen har siden 2006 vært ansatt som professor i psykologi ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo. Der er han ansvarlig for undervisningen i bedømmings- og beslutningspsykologi, et felt som inkluderer studiet av intuisjon og skjønnsutøvelse. Universitetsforlaget har utfordret noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. Hva er-bøkene er velskrevne introduksjoner som gir nybegynneren stimulerende møter med ukjente tema, og den viderekomne nye perspektiver.

Her i landet er TV-serier om paranormale (overnaturlige) fenomener ... - Det er viktig å erkjenne at det er du alene som må kjenne etter hva du legger spesielt merke til, fordi det nettopp er du som er selve intuisjon-apparatet, legger Holtan til. Grethe Holtan har skrevet boken «Intuisjon - Teft, timing og tilstedeværelse» Hun er daglig leder for Sinius AS og Intuisjonsskolen. Intuitiv, av intuisjon, er enhver innsikt eller erkjennelse hvor kunnskapsobjektet er umiddelbart og direkte gitt for erkjennelsesevnen.Som motsetning brukes i en del sammenhenger kognitiv, det som har med fornuft, oppfatning (sansning), tenkning og bevissthet å gjøre.I samfunnsvitenskapene brukes også begrepet diskursiv som motsetning til intuitiv. Intuisjon - informasjon fra ditt indre: Svaret på hva intuisjon erhar sikkert mange versjoner, det kommer an på hvem du spør.

I hva er intuisjon r Intuisjon betegner i dagligdags språkbruk en spesielt effektiv og direkte form for erkjennelse eller erkjennelsesevne, som noen tillegger genier i motsetning til normalt begavede, kunstnere i motsetning til forskere, kvinner i motsetning til menn.I filosofien betegner 'intuisjon' (tysk: Anschauung, engelsk: intuition) en umiddelbar og direkte anskuelse eller erkjennelse av kunnskapsobjektet ... Da er det atskillig mer å hente hos filosofene og psykologene, men de to leirene har radikalt forskjellig oppfatning av hva intuisjon er. Dette representerer et teoretisk dilemma med konsekvenser for epistemologi og kognitiv psykologi. Mange trenger hjelp til å bli kjent med sin egen intuisjon.

RELATERTE BØKER