Norske aviser i Amerika

Norske aviser i Amerika - Odd S. Lovoll | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd S. Lovoll
DIMENSJON
4,95 MB
FILNAVN
Norske aviser i Amerika.pdf
ISBN
7986984664775

BESKRIVELSE

Mellom 1847 og 2010 er det registrert flere enn 280 norskspråklige aviser i Amerika. Der hvor nordmenn slo seg ned, oppsto behovet for egne aviser. Disse avisene ble et viktig bindeledd til hjemlandet og for å bevare den norske kulturen, men de fremmet også amerikaniseringen. Denne boka forteller om iherdige og fargerike personligheter i de norsk-amerikanske avisene og viser for første gang fram denne norske pressen i sin helhet. Norske aviser i Amerika gir et unikt innblikk i den norske kulturen i Amerika og presenterer en viktig del av vår pressehistorie.

Disse avisene ble et viktig bindeledd til hjemlandet og for å bevare den norske kulturen, men de fremmet også amerikaniseringen. Over hele kontinentet tales en rekke indianske språk av større og mindre grupper, dessuten aleutisk (i Alaska) og inuitiske (eskimoiske) språk i Canada, Alaska og på Grønland.. Før europeernes ankomst ble det sannsynligvis snakket ca.

Du kan bestille listen her! Bransjeartikler. Online shopping.

RELATERTE BØKER