I hjertet av Rjukan

I hjertet av Rjukan - Geir Stian Ulstein, Tor Simen Ulstein | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Stian Ulstein, Tor Simen Ulstein
DIMENSJON
6,51 MB
FILNAVN
I hjertet av Rjukan.pdf
ISBN
9908924302636

BESKRIVELSE

Som Norges største industrigründer gjennom tidene likte generaldirektør Sam Eyde å bo standsmessig når han var på Rjukan. I 1908 fikk han satt opp villaen Admini, en av våre flotteste trebygninger fra jugendstil-tiden, tegnet av arkitekt Thorvald Astrup. Få bygninger i Norge kan skilte med like mye historie.Fra sin kommandopost på Admini ledet Eyde sine arbeidere til å få i gang Hydros virksomhet på Rjukan i siste øyeblikk før investorenes tålmodighet tok slutt. Konger, keisere, statsministere og sabotører har gjestet bygget, som har en mystisk krigshistorie.I 2015 ble Rjukan og Notodden innlemmet i UNESCOs verdensarv som omfatter kraftverk, industribygg, jernbane og ferger i tillegg til bolighus. Denne boka handler dermed ikke bare om ett hus, men knytter Admini til historien om en foss og en avsondret bygd som var med på å skape det moderne Norge, og ble et sted for hele verden.

Fra Rjukan sentrum kan du sykle en ... I løpet av det siste året har det brent i tre ulike bygninger i sentrum av Rjukan som står på UNESCOs Verdensarvliste. Lokalhistoriker Bjørn Iversen er bekymret.

I 1908 fikk han satt opp villaen Admini, en av våre flotteste trebygninger fra jugendstil-tiden, tegnet av arkitekt Thorvald Astrup. Midt i hjertet av Hamaren ligger den flotte sykkelløypen, bygd av Bike Solutions fra Frankrike. En løype som passer for alle.

RELATERTE BØKER