Tingenes orden

Tingenes orden - Michel Foucault | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Michel Foucault
DIMENSJON
12,43 MB
FILNAVN
Tingenes orden.pdf
ISBN
9206353481025

BESKRIVELSE

Tingenes orden (Les mots et les choses) er Michel Foucaults hovedverk. Boken inneholder en historisk studie av endringene i den vestlige verdens tenkesett fra renessansen til vår egen tid. Foucault skildrer hvordan "vitenskapene om mennesket" (biologi, økonomi og fi lologi) oppsto og hvordan de er relatert til hverandre. Men bokens hovedanliggende er spørsmålet om hvem det moderne mennesket er. "Mennesket er bare en idéhistorisk fi gur, en bivirkning av den moderne verdens omorganisering av erkjennelsen," skriver Foucault. Mennesket er en forbigående fi gur hvis kontur snart vil bli visket ut av "tidens dønninger". Bak denne "antihumanismen" skjuler det seg en etisk tanke som er en av verkets viktigste drivkrefter, en frihetens fi losofi , en vilje til å bryte med undertrykkende tradisjoner og institusjonenes tvang, og aller viktigst: en ustoppelig vilje til å tenke nytt.

Resultat ... tingenes tilstand, natur tingenes tilstand, natur / visse ting tyder på at han er skyldig visse ting tyder på at han er skyldig: ... sette tingene på plass få orden, klarhet i sakene sette tingene på plass få orden, klarhet i sakene / jeg må snakke med deg om en ting jeg må snakke med deg om en ting // ... Klassifisering er maktens uttrykk og prinsipp, og handler om tingenes orden i materiell og symbolsk betydning, sterk klassifisering betyr skarpe grenser, svak klassifisering utydelige eller åpne grenser - vertikalt og horisontalt mellom tingene, emnene, fagene og lignende. Søkeresultater for Tingenes orden - Haugenbok.no Haugenbok.no Norges raskeste nettbokhandel.

Foucaults radikale tanke er at i hver av disse epokene var muligheten til å samle, registrere og la seg overbevise av empiri preget av en definerbar regelmessighet. Dette betyr at vår viten, hvordan den forstås, og hva ... Tingenes orden: Olivier Assayas' Mellom linjene.

RELATERTE BØKER