Sosiologisk leksikon

Sosiologisk leksikon Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,68 MB
FILNAVN
Sosiologisk leksikon.pdf
ISBN
7153638610407

BESKRIVELSE

Sosiologisk leksikon gir korte og konsise innføringer i sentrale begrep og teorier, metoder og studiefelt i sosiologien. Sosiologi er på mange måter samfunnsvitenskapens "allmennfag", og mange andre fagdisipliner har tatt opp i seg sosiologiske begrep og resonnement. Leksikonet vil derfor også være et godt supplement til pensumlitteratur for studenter i mange fag, og det imøtekommer et behov for rask innhenting av informasjon om fagtermer som letter tilegnelsen av stoffet. Oppslagsverket ble utgitt første gang i 1997, som et nordisk samarbeidsprosjekt, med Heine Andersen (Københavns Universitet), Thomas Brante (Lunds Universitet) og Olav Korsnes (Universitetet i Bergen) som redaktører. Leksikonet ble revidert i 2008, med de samme redaktørene. Foreliggende utgave er en billigutgave av denne revisjonen.

... Instituttstyrer ved Sosiologisk institutt 1990-92.

Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner. Norsk sosiologisk tidsskrift utgir hovedsakelig artikler på norsk, men er også åpent for artikler på dansk, engelsk, og svensk der forfatter ikke har norsk som sitt morsmål. Tidsskriftet er eid av styret i Norsk sosiologisk tidsskrift og utgis av Universitetsforlaget med støtte fra Nasjonalt tidsskriftkonsortium for humaniora og samfunnsvitenskap og styrets medlemsinstitusjoner. Isolering, isolasjon, avstengning av kontakt med andre.

RELATERTE BØKER