Indre vandring

Indre vandring - Wilfrid Stinissen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Wilfrid Stinissen
DIMENSJON
11,2 MB
FILNAVN
Indre vandring.pdf
ISBN
7242849179775

BESKRIVELSE

Wilfrid Stinissen (1927-2013) var en av Nordens fremste åndelige ledere. Denne boken er en guide til Den indre borgen, Teresa av Avilas mesterverk fra 1577 og siden et av kirkens mest betydningfulle skrifter om å erfare Gud. Hun trosset inkvisisjonen og «våget å plassere erfaringen midt i den kristne troen», skriver Stinissen. Teresa bruker bildet av «en borg av meget klart krystall» for å beskrive vårt indre, den kristnes åndelige væren. Vi befinner oss alle i en av borgens «boliger», fra den ytterste der vårt falske ego råder, til vår midte der den fullkomne foreningen med Kristus kan skje. Berettiget spør Stinissen ved inngangen til denne siste, syvende: «Er vi alle kalt dit?» Mer enn svaret trenger vi å la oss lokke inn i et dypere vennskap med Gud; de første kristne kalte beskrivende sin tro: Veien. «Den tiden er forbi da man trodde at mystikken bare kan blomstre i klostre», skriver Stinissen innlendingsvis. Og i en fyldig epilog behandler han kristen mystikk generelt og fastholder at dette er virkeliggjørelsen av det som startet i dåpen: å bli ført inn i Treenighetens liv. I en borg av klart krystall, kan vi alle - fra hvilken 'bolig' vi enn befinner oss - skimte lys fra ham som venter innerst inne.

0 Handlekurv Indre vandring Navn: Stinissen, Wilfrid Teresa av Avila helgen Wiik, Frøydis (trl) Teresa av Avila helgen Publisert: Tromsø : Sofiaforl., 1999 Omfang: 185 s. Alternative tittel: Inre vandring Overordnet post: Norbok Språk: Norsk ... Min vandring har ført til bedre nærhet til meg selv, mine tanker og følelser.

maj. Kongens Enghave for Folket! Leveret søndag d.

RELATERTE BØKER