Vårherres sporhunder

Vårherres sporhunder - Nils-Petter Enstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils-Petter Enstad
DIMENSJON
11,86 MB
FILNAVN
Vårherres sporhunder.pdf
ISBN
5817443045112

BESKRIVELSE

«Vårherres sporhunder» kalles ofte de som arbeider med ettersøkning av savnede personer i regi av Frelsesarmeen. Boka tar oss med til 1800-tallets England, preget av sterke klasseskiller, fattigdom og utbytting. Frelsesarmeen tilbød de vanskeligstilte aktiv nestekjærlighet og opprettet ettersøkelsestjenesten for å nøste opp saker med hvit slavehandel, senere utvidet til generell ettersøking av savnede personer. I Norge ble tjenesten etablert i 1897. Her stod i mange år sjøfolk og amerikafarere øverst på lista over savnede. Jobbetid, rallarliv og hyppig flytting bidro også til at folk mistet kontakt, eller adoptivbarn kunne søke sitt biologiske opphav. Av over 100 000 saker er 58 000 løst, ikke minst fordi Frelsesarmeen nyter stor respekt og har innpass i mange miljøer. Nils-Petter Enstad, som selv har en fortid som frelsesoffiser, gir et fascinerende innblikk i ettersøkelsesarbeidet. Det er både en stor fortelling om en idealistisk organisasjon og mange små fortellinger om ulike menneskeskjebner.

Det er en bok om Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid, og er - om jeg skal si det selv - den mest omfattende boka om dette stoffet som er gitt ut på norsk. «Vårherres sporhunder» kalles ofte de som arbeider med ettersøkning av savnede personer i regi av Frelsesarmeen. I sin nye bok gir Nils-Petter Enstad, som selv har en fortid som frelsessoldat ... Vårherres sporhunder - om Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid (2012), - I milla seg og himlen - en vandring i Alf Prøysens religiøse landskap (2010) - Sverd eller kors? Kristningen av Norge som politisk prosess (2008). Prosjektet har arbeidstittelen "Vårherres sporhunder - Fortellinger om og fra Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid".

«Tårenes kontor» er én av betegnelsene dette arbeidet har fått. Vårherres sporhunder, Nils-Petter Enstad 2012. Fortellinger fra Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid, strøken bok med smussomslag - kr 100,-Papirarbeidernes historie, Ingar Kaldal 1989.

RELATERTE BØKER