Bombemål S/N 102 Bergen

Bombemål S/N 102 Bergen Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,2 MB
FILNAVN
Bombemål S/N 102 Bergen.pdf
ISBN
2663008787537

BESKRIVELSE

Bombemål S/N 102 Bergen De allierte bombeangrepene på Laksevåg i 1944 og 1945 Gjennom de allierte bombeangrepene i oktober 1944 og januar 1945 ble store deler av Laksevåg i Bergen lagt i ruiner. 193 sivile ble drept, av disse var 61 barn ved Holen skole. Laksevåg er et av de områdene i Norge som ble hardest rammet av krigshandlinger under andre verdenskrig, og mange historier er fortalt om hva som skjedde. Denne boken presenterer nytt materiale om bakgrunnen for og gjennom føringen av angrepene. Kildene forteller om diskusjoner og tvil hos de allierte under planleggingen. De valgte likevel å sette i gang, i håp om å få redusert den tyske ubåtaktiviteten. Men fikk bombingen betydning for å bekjempe de tyske ubåtene eller redusere trusselen? Blant de overlevende var mange barn med sterke opplevelser av bombenedslag og voldsomme ødeleggelser. Mange mistet hjemmet, nære slektninger og klassekamerater. Smerter og savn måtte de bære med seg, uten å kunne klage. Lenge etter søkte noen av dem om krigsskadeerstatning. Mange ble avvist og skadene ble bagatellisert. Det er også en del av denne historien og denne boken.

Den er omringet av De syv fjell på den ene kanten og havet på den andre, noe som nok må ta mye av skylden for alt regnet. Men selv om været kanskje ikke bestandig viser ... Du kan søke på vegnavn, adresser eller gårds- og bruksnummer .

11. september 1944 omkom 17 norske arbeidere under et bombeangrep mot flytedokken på Laksevåg.Det angrepet som i Norge tok flest sivile liv var bombeangrepet mot ubåtbunkeren på Laksevåg og andre mål den 4.

RELATERTE BØKER