Innføring om emosjoner

Innføring om emosjoner - Arne Vikan | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Vikan
DIMENSJON
5,41 MB
FILNAVN
Innføring om emosjoner.pdf
ISBN
5875510081674

BESKRIVELSE

Det er en stadig økende interesse for studiet av følelser - i fagterminologien kalt emosjoner. Følelser har stor betydning for relasjoner mellom mennesker, og forholdet mellom følelser og helse er tettere enn vi har forestilt oss. Med nye metoder er det mulig å kartlegge følelsenes påvirkning på hjernen og resten av kroppen. Denne boka gir en samlet oversikt over de viktigste innsiktene og forsøksresultatene på norsk. Det er gode grunner til å gi følelsene en hovedrolle. Følelser gir oss de største mulighetene vi har som mennesker: De vekker vår energi slik at vi kan oppfatte, registrere og bli bevisst noe, og de uttrykkes via ansiktet og kommuniserer hvordan vi har det. Men følelser kan også bidra til at livet går i vranglås og skape vanskelige konflikter. Faglig kunnskap kan gi oss en bedre forståelse av våre egne og andres følelser og deres uttrykk. Boka er rettet mot personer som tar sikte på en utdannelse innen arbeid med mennesker, eller som har slikt arbeid. Det gjelder særlig studenter og fagpersoner innen helsefag, medisin, pedagogikk, psykologi, sosialt arbeid, psykisk helsearbeid og sykepleie. Arne Vikan er professor emeritus ved NTNU, psykoterapeut og spesialist i klinisk psykologi NPF. Han har publisert flere bøker og en mengde artikler i Norge og internasjonalt.

til forskning og relevante teorier om eksistensielle og psykodynamisk forståelser av religiøsitet og nyere kunnskap om emosjoner, ... Innføring om emosjoner (s.

Les mer om vårt tilbud om kompetanseutvikling: Lekbasert læring for de eldste i barnehagen. Krever en implementeringstrategi. Innføring og bruk av ny teknologi, normalt i form av en IT- eller IKT løsning, er bare en teknisk affære.For å kunne hente ut gevinster fra en IT eller IKT investering, må rutiner endres og en viss omorganisering av virksomheten må til. Det ligger viktig informasjon i emosjoner, ikke overse dem, skriver Johanne Rogndal.

RELATERTE BØKER