Indiske utfordringer

Indiske utfordringer - Arild Engelsen Ruud, Geir Heierstad, Lars Tore Flåten | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arild Engelsen Ruud, Geir Heierstad, Lars Tore Flåten
DIMENSJON
10,95 MB
FILNAVN
Indiske utfordringer.pdf
ISBN
6318900561897

BESKRIVELSE

Det har gått sport i å enten spå Indias nært forestående fall, eller å hevde at landet seiler opp som en framtidig stormakt, både økonomisk og politisk. Ofte tar slike spådommer utgangspunkt i en svært begrenset del av landets historie og samtid. Et ensidig fokus på korrupsjon, kastevesen og fattigdom, leder gjerne til dystopiske framtidsbeskrivelser. Et like ensidig fokus på den imponerende økonomiske veksten, indisk IT-teknologi og demokratiske reformer, gir på den annen side inntrykk av at alle indere snart tilhører middelklassen.Hvor er så dette gigantiske landet på vei? Framfor å gi bastante svar, gir Indiske utfordringer en mangefasettert og dyptloddende innføring i de utfordringene det samtidige India står overfor. Ifølge forfatterne representer disse utfordringene både hindringer og muligheter for landets videre utvikling. Boka formidler status på en rekke forskjellige samfunnsområder, som nasjonsbygging, økonomi, fordelingspolitikk, demokratiets vilkår og utenrikspolitikk - og viser derigjennom kompleksiteten i det indiske samfunnet. India som nasjon utgjør den overgripende rammen for framstillingen, men boka drøfter også regionale ulikheter knyttet til kjønn, kaste, og klasse.

Den indiske læreplanen er i utgangspunktet bra. Problemet er at ingen indiske skoler, bortsett fra en skole som spesialiserer seg på å utdanne utøvere av tradisjonell indisk dans, er i stand til å følge opp planen. Kjøp bøker av Lars Tore Flåten.

09.05.14 15:07. Previous page Next page ... De indiske naturverntradisjoner er forankret i landets kulturelle og religiøse mangfold.

RELATERTE BØKER