Stemmerettens grenser

Stemmerettens grenser En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,96 MB
FILNAVN
Stemmerettens grenser.pdf
ISBN
9039781810075

BESKRIVELSE

Boken handler om utviklingen av stemmeretten i Norge og Norden frem til det siste sosiale stemmerettshinderet ble fjernet i Norge i 1919, med vekt på de siste 20 årene. Med et regionalt, nasjonalt og nordisk perspektiv fortelles historien både til dem som ble rammet, og om den politiske prosessen knyttet til innføringen, praktiseringen og opphevelsen av paragraf 52d, som på sitt mest omfattende forhindret over 47.000 mennesker fra å stemme.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788230402177 Stemmerettens grenser gir eksempler på politikere innenfor etablissementet som faktisk kjempet for reversering. Nå er det flere årtier senere, og våre politikere har kanskje med tiden lært seg at slikt er håpløst, men historien viser jo at det ikke trenger å være slik det er nå. Stemmerettens historie kaster lys over en viktig del av demokratiseringen i Norge på 1800- og 1900-tallet.

Noreg har dei tre administrative og politiske nivåa nasjon, fylke og kommune. Kartverket forvaltar riksgrensene, fylkes- og kommunegrensene og underliggjande kretsar.

RELATERTE BØKER