Makroøkonomi

Makroøkonomi - Steinar Holden | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Holden
DIMENSJON
9,63 MB
FILNAVN
Makroøkonomi.pdf
ISBN
3060179664574

BESKRIVELSE

Makroøkonomi er en innføringsbok beregnet for universitet og høyskoler. Boken gir en moderne og pedagogisk fremstilling av sentrale makroøkonomiske teorier. Fremstillingen starter med å drøfte enkeltaktørenes beslutninger om produksjon, priser, forbruk og investering. Deretter studeres konsekvensene for økonomien som helhet ved enkle Keynes-modeller. Keynes-modellene utvides så til å inkludere en Phillips-kurve og en aktiv sentralbank, som setter renten med sikte på å stabilisere inflasjonen og BNP-gapet. Det er også et eget kapittel om pengepolitikk etter finanskrisen. Blant temaene som dekkes, er nasjonalregnskap og økonomiske data konjunkturer og arbeidsledighet penge- og finanspolitikk finansmarkeder og finanskriser valuta og valutamarked økonomisk vekstLeseren vil også lære sentrale økonomiske begreper. I boken legges det vekt på eksempler og anvendelser, slik at studentene lærer å bruke faget til å forstå de viktigste økonomiske sammenhengene. Fremstillingen knyttes opp mot norske forhold, som virkningene av petroleumsvirksomheten på næringsstruktur og kostnadsnivå i Norge. Alle kapitler har oppsummering og oppgaver med fasit.Under Tilleggsmateriell på cda.no finner du fasitsvar på oppgavene i boka, PowerPoint-filer med alle figurene i boka og korrekturliste for 1. utgave. Under fanen 'Nettsteder' på cda.no finner du tips om ekstra litteratur, inkludert vedlegg til fordypning.I tillegg kommer oppgaveboka Makroøkonomi. Oppgaver og løsningsforslag, som inneholder flere oppgaver av ulik vanskelighetsgrad og med en lukket side med egne løsningsforslag, videoveiledninger og annet tilleggsstoff.

Oppgaver kapittel 1 1) Hvordan vil en nedgang i verdensøkonomien påvirke pris og kvantum i oljemarkedet? Vis med figur og forklar hva som skjer. Makroøkonomi 04.06.2020 Advarer om fortsatt krise til tross for gjenåpning: - Mest sjokkerende hvor lite bedring vi har sett 04.06.2020 Overrasket over den kraftige boligprisveksten: - Nordmenn er langt fra lettskremte Sammendrag av S. Holden: Makroøkonomi (pensumbok i ECON130) + SEMINAROPPGAVER.

Deretter studeres … Fasit til oppgaver i Makroøkonomi For repetisjonsoppgavene skal det være mulig å finne svaret direkte fra teksten i kapitlet. Oppgaver kapittel 1 1) Hvordan vil en nedgang i verdensøkonomien påvirke pris og kvantum i oljemarkedet? Vis med figur og forklar hva som skjer. Makroøkonomi 04.06.2020 Advarer om fortsatt krise til tross for gjenåpning: - Mest sjokkerende hvor lite bedring vi har sett 04.06.2020 Overrasket over den kraftige boligprisveksten: - Nordmenn er langt fra lettskremte Sammendrag av S.

RELATERTE BØKER