Dukken i taket

Dukken i taket - Ingvar Ambjørnsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingvar Ambjørnsen
DIMENSJON
3,7 MB
FILNAVN
Dukken i taket.pdf
ISBN
2799486603868

BESKRIVELSE

Ingvar Ambjørnsens første roman med en kvinnelig hovedperson er intens og ubehagelig, og holder leseren fanget helt til slutt. "Hvem er jeg som ikke kan tilgi? Som ikke vil tilgi? Jeg er den som går den smaleste veien. Den vanskeligste. For ingen ting er lettere enn å bøye av og stryke en annens gjeld." (Dukken i taket)Mellom en håndfull mennesker i en liten sørlandsby utspiller det seg et psykologisk drama. Hovedpersonen Rebekka er på reise tilbake i barndommens ferielandskap. Leseren følger handlingen gjennom hennes sinn, der gode barndomserindringer og gåtefulle, forvirrende bilder veksler. Snart får hun kartlagt den lille kjernefamilien som bor i et rødmalt hus i Stjernestien. En tilsynelatende idyll, som leseren skjønner ikke kan vare. For det skal komme til å gå et skred i denne lille byen, en skjensel skal smøres som grafitti utover veggene, og det er Rebekka som utløser det som skjer. Les første kapittel Les intervju med Ingvar Ambjørnsen i Dagbladet Ambjørnsen leser fra Dukken i taket på BLÅ, 17.sep, 2001 (1) Ambjørnsen leser fra Dukken i taket på BLÅ, 17.sep, 2001 (2) Anmeldelser:«En svart thriller med sterk skjønnhet»Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen«Det oser desperasjon av boka. Den angår oss, den likner et mareritt der et loddent dyr stirrer mot oss fra speilet. Du bør lese Dukken i taket. For din sinnsuros skyld.»Øystein Rottem, DagbladetLes hele anmeldelsen«Dette er utvilsomt Ingvar Ambjørnsens dristigste og mest intense bok»Terje Stemland, Aftenposten«Leseren sitter rystet tilbake, men som litterær opplevelse holder boken høy klasse, fordi forfatteren skriver så djevelsk intenst.»Stein Roll, Adresseavisen

En tilsynelatende idyll, som ikke kan vare. For det skal komme til å gå et skred i denne lille byen, og det er Rebekka som utløser det som skjer. «Dukken i taket» av Ingvar Ambjørnsen.

Spillefilmdebutant Kjersti G. Steinsbø har beholdt hevnmotivet og den underliggende mørke stemningen.

RELATERTE BØKER