Sosialpsykologi

Sosialpsykologi - Arild Raaheim | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arild Raaheim
DIMENSJON
7,33 MB
FILNAVN
Sosialpsykologi.pdf
ISBN
2562863319461

BESKRIVELSE

Hva er det som gjør at vi noen ganger lar være å hjelpe et annet menneske som er i nød, mens vi andre ganger går til store anstrengelser for å yte hjelp? Hvordan formes våre holdninger av det som skjer rundt oss, og hva bestemmer vår opplevelse av oss selv? Dette er eksempler på spørsmål som står sentralt innenfor sosialpsykologisk forskning og teori, og som forfatteren tar oss med på en diskusjon av. I bred forstand handler sosialpsykologi om å studere sosial påvirkning: Hvordan våre tanker, følelser og handlinger påvirkes av andre som vi har direkte kontakt med, eller av våre forestillinger om andre og av hva som er rett og galt. Mennesket lever ikke i isolat, men deltar i og må forholde seg til ulike sosiale grupper. Noen ganger oppstår det spenninger mellom gruppens og individets interesser. Spørsmål om hvilken betydning deltakelse i slike grupper har, og hvordan ulike spenninger løses, er av særlig interesse for sosialpsykologien.I denne boken blir spørsmål som de over belyst gjennom beskrivelser av en rekke klassiske sosialpsykologiske studier. Studiene blir fulgt opp med henvisning til nyere forskning og med eksempler på aktuelle hendelser fra virkeligheten. Forfatteren tar oss også med på noen sosialpsykologiske betraktninger av mer dagligdagse hendelser som ledd i å utdype sosialpsykologisk teori.Arild Raaheim er professor ved psykologisk fakultet ved Universitetet i Bergen, og ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges handelshøyskole. Han er magister i kognitiv psykologi og har doktorgrad i helsepsykologi. Raaheim har skrevet en rekke bøker i psykologi og pedagogikk.Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Siden tidlig på 1900-tallet har sosialpsykologien fremstått som en selvstendig forskningsgren med egne, karakteristiske problemstillinger ... Kjenne til anvendelser av sosialpsykologi innen utvalgte områder. Respektere og forstå de grunnleggende sosiale og kulturelle kreftene som påvirker mennesker.

Hva er en gruppe? Ifølge teorier innenfor gruppepsykologien har en gruppe 4 karakteristikker: Sosialpsykologi Arild Raaheim (Heftet) Tips en venn 432 kr Antall . Kjøp.

RELATERTE BØKER